Talvea ja lunta odotellessa!

Tällä kertaa pari sanaa Koivusta ja tähdestä.

Muhoslaiset tietävät, mutta kerrotaan nyt muillekin, että Muhos on Sakari Topeliuksen Koivu ja tähti -sadun alkutapahtumien kotipaikka. Ensi vuonna tulee kuluneeksi 300 vuotta siitä, kun Topeliuksen isoisän isä Kristoffer ryöstettiin isonvihan melskeissä Muhokselta Venäjälle.

kirstin_kirja_kansi

Topeliuksen rakastettu satu on hyvin ajankohtainen. Äskettäin julkaistiin kirja nimeltä Topeliuksen lukemisia lapsille. Ulkoasultaankin upean teoksen ensimmäisenä satuna komeilee Koivu ja tähti! Kirjan tekijä on kouluneuvos Kirsti Mäkinen, joka vieraili Muhoksella Koivu ja tähti -päivillä v. 2009.

Kaisu Mikkola haastattelee Kirsti Mäkistä Oulussa 21.9.2013.

Kaisu Mikkola haastattelee Kirsti Mäkistä Oulussa 21.9.2013.

Mäkinen on muokannut Topeliuksen sadut nykykielelle, ja on saanut roppakaupalla valtakunnallista julkisuutta. Samalla myös Muhos on päässyt hyvin esille. Muhos mainitaan uudessa versiossa neljä (!) kertaa. Mäkinen oli käymässä Oulussa 21.9., ja ilmoittautui jo seuraavan Koivu ja tähti -tapahtuman vieraaksi.

Kaikki voimat liikkeelle, jotta ensi kesänä Muhoksella vietetään jälleen Koivu ja tähti –päiviä.

Syysterveisin

Mimmi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s