Muhoksella muutkin kummat

Museot tarjoavat aina sellaista ainutlaatuista paikallista historiaa ja nähtävää, jota ei mistään muualta löydy. Muhoksen kotiseutumuseossa kannattaa käydä tutustumassa mm. tervakulttuuriin ja lohenkalastuksen historiaan.  Museo on avoinna kesäisin ti-la klo 12.00-16.00. Esittelyt ryhmille voi sopia puhelimitse numerosta 040 5355 315 tai 050 5914 252.

Muhoksella on myös yksi ainutlaatuinen museo, jota ei mistään muualta löydy, nimittäin Pyhäkosken voimalaitosrakennuksessa sijaitseva sähkörakentamisen museo. Museossa on esineistöä rakentamisajan elinkeinoista, Oulujoen työmailta ja voimalaitosalueilta 1940-1960 -luvuilta. Rakentamisen historiaan perehdyttävät myös videoidut dokumenttielokuvat, laaja valokuvakokoelma, aikakauden sähkö- ja konekorjaamon esineistö, sekä mm. työpaikkaterveydenhuoltoon liittyvä esineistö.

Samalla pääsee ainutlaatuiselle vierailulle itse vesivoimalaitokseen.

Museolla ei ole varsinaista aukioloaikaa, mutta sinne voi sopia (maksuttomia) ryhmävierailuja puhelimitse numerosta 010 454 8313.  Myös Montan leirintäalue on järjestänyt ryhmävierailuja museoon.

Tässäpä kaupan päälle toinenkin museovinkki, eli tiemuseokohde Ponkilan silta. Silta löytyy aivan kunnan keskustasta Ponkilantien ylittäessä Muhosjoen.

Terv. Mimmi

??????????????????????

Sähkömuseosta löytyy mm. jättikaivinkone Marionin pienoismalli. Taustalla myös Marionin kauhan hampaita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s