Kehitystä valon nopeudella

Mimminettilogo

Muhoksen kunta lupasi kunnanvaltuuston päätöksellä 27.10.2014 kunnan siirtyvän valokuituaikaan. Se on Muhoksen kunnan valtti kilpailtaessa veronmaksajista ja työpaikoista Oulun seudulla. Muhoksen kuntaesitteessäkin tämä näkyy.

Valokuituverkko on verrattavissa merkitykseltään vesijohtoverkostoon, tieverkkoon tai sähköverkkoon. Verkossa kulkevat jo nykyisin monet palvelut, niin viihde kuin julkiset palvelutkin, sen kautta tehdään töitä, hoidetaan raha-asiat, kauppa-asiat, ja yhteydenpito kaukanakin asuviin sukulaisiin ja tuttaviin. Palvelujen siirtyminen verkkoon lisääntyy kiihtyvällä vauhdilla mm. kuntien digitalisaation edetessä.

Hanketta toteuttaa Muhoksen kunnan 100 %:sti omistama  Mimminetti Oy. Ei ole niin tyhmää kysymystä, eikä vähäistä tiedon tarvetta, etteikö kannata ja ole suotavaa kysyä lisätietoa tästä monille uudesta asiasta. Kehittämisehdotuksiakin uusi yritys tarvitsee. Kannattaa myös muistaa, että kunnan omistaman yhtiön tapauksessa tieto kulkee myös virkamiesten, valtuutettujen ja muiden luottamushenkilöiden välityksellä.

Virallisesti nykyinen liittymähinnoittelu on voimassa vain 25.2. saakka, mutta omistajan näkemys jatkosta linjataan valtuuston kokouksessa 29.2.

Kun mahdollisimman moni tilaa valokuituliittymän kotiinsa tai yritykseensä jo tässä vaiheessa, siitä saadaan verkon rakentamiseenkin kustannushyötyä.

MimmiNettiin mukaan nyt, hopi hopi!

Mimmi 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s