Mimmin Muhos-nostalgiaa

Uuden Muhoksen Mimmin myötä vaihtuu Mimmi-hahmon ilmekin. Mimmi tuo esiin muhoslaisille tärkeitä muistoja ja sielunmaisemaa. Uudesta brändi-ilmeestä ja kuvituksesta vastaa Susanna Ukkola, ja studiokuvat on ottanut Tarja Paulavirta.

Mimmin mainoskuvien innoittajana on mm. I. K. Inhan Muhoksen kirkon seudulta vuonna 1895 ottama kuva. Inha oli toimittaja, kirjailija ja suomalaisen valokuvauksen suuri edellä kävijä. Hän kunnostautui kansanperinteen, Suomen elämänmuodon ja maisemien tallentajana, ja kuvasi Oulujoen tervakulttuuria tarkoituksena julkaista Teuvo Pakkalan kanssa Otavalle kirja. Pakkalalta jäi teksti kuitenkin kirjoittamatta ja niin jäi kirjakin julkaisematta. Inhan Oulujoki-kuvista tunnetuimpana on jäänyt elämään juuri tämä Kirkkosaaressa (ns. Metlan tontilta) otettu hieno kuva.

Näin Inha kuvasi Muhosta teoksessa Suomen maisemia (WSOY 1909): ”Ei ole montaa paikkaa kesällä, jossa paremmin viihtyisi kuin Muhoksella”. Se on siinä!

Viime vuonna tuli kuluneeksi 150 vuotta niin Inhan kuin Jean Sibeliuksen, Pekka Halosen ja Akseli Gallen-Kallelan syntymästä. Melkoista vuosikertaa!

Mimmin kuukauden vinkki: keskiviikkoon asti on mahdollista käydä kirjastossa katsomassa Elettiinpä ennenkin Oulujoella -näyttelyä.

Inha Kirkonseutu

I. K. Inha. Muhoksen kirkonseutu. Noin 1895. Suomen valokuvataiteen museo.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s