Mikä Mimmi?

Mimmi kirkastaa kunnan kuvaa maailmalla

Jenni Huovinen valittiin Muhoksen Mimmiksi kesällä 2014. Huovinen on järjestyksessä viidestoista Mimmi. Hänen tehtävänään on kunnan kasvojen kirkastaminen ja alueen matkailun sekä yrittäjien asian vieminen maailmalle.

Muhoksen yrittäjät ja kunta kehittävät Mimmi-brändiä kunnan markkinoinnin kärkenä. Uusi Mimmi kehittää tehtävää persoonallaan palvelemaan paremmin kuntaa ja tuomaan sille lisää näkyvyttä. Mimmin tarina koostuu kolmesta osasta. Yhtäältä Mimmi on kunnan PR-henkilö ja elävä käyntikortti. Toisaalta Muhoksen Mimmi elää tarinana laulussa ja elokuvassa. Kolmanneksi Mimmin tarina pohjautuu oikean ihmisen elämään.

Kasvot Mimmin tarinalle

Mimmin tarinan takaa halutaan kaivaa esille myös aito ja alkuperäinen Mimmi, jonka esikuvana pidetään Hilda Mustaa (1912-1993). Monet luulevat, että Mimmi ja Armi ovat sama henkilö. Näin opastetaan myös monella nettisivulla. Tarinoiden takaa löytyy kuitenkin kaksi eri henkilöä.

Muhoksen Mimmi, laulu ja elokuva

Reino Helismaa teki laulun Muhoksen Mimmistä ja Toivo Kärki sävelsi sen vuonna 1951. Seuraavana vuonna Helismaa teki käsikirjoituksen elokuvaan nimeltä Muhoksen Mimmi. Tarina oli syntynyt. Monet luulevat, että Mimmi ja Miss Universum Armi Kuusela ovat sama henkilö. Näin opastetaan myös monella nettisivulla. Tarinoiden takaa löytyy kuitenkin kaksi eri henkilöä.

Miten niin Mimmi ja Armi ovat eri henkilöitä?

Mistä tämän voi päätellä? No esimerkiksi siitä, että Reino Helismaa ja Toivo Kärki tekivät rillumareilaulun Muhoksen Mimmi vuonna 1951. Armi Kuusela valittiin Suomen Neidoksi vasta keväällä 1952, siis vuotta myöhemmin. Silloin tehtiin myös suosittu elokuva Muhoksen Mimmi, jonka käsikirjoitus perustui Helismaan laulun sanoihin.

Näin kahden kauniin naisen tarinat sekoittuivat.

Armista tehtiin ikoni kansakunnan kaapin päälle, Mimmin tarinan esikuva hautautui Armin varjoon. Hilda Musta kelpaa kuitenkin elämäntarinallaan edelleen kunnan PR-ihmiseksi. Hän oli kaunis, sosiaalinen ja työteliäs. Oman aikansa edelläkävijä. Käytti pitkiä housuja ja työskenteli kodin ulkopuolella. Paljon matkustellut ja monessa Suomen kaupungissa asunut Hilda vei aikanaan Muhosta maailmalle kuten Mimmi tänään.

3 thoughts on “Mikä Mimmi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s